onsdag 10. september 2008

Appelsin

Appelsin



Kilder: frukt.no


Det er egentlig ikke helt sikkert på hvor appelsinen er opprinnelig fra, men noen forskere mener at appelsinen stammer fra det sørvestlige Kina og det nordøstlige India, mens noen andre forskere mener at det er området mellom det sørlige Kina og Vietnam.


Appelsinen brukes til mye, som desserter, kaker, matretter, som garnityr og masse annet. Man kan også spise appelsinen som en vanelig frukt bare for å ha noe godt å tygge på XD

Næringsinnhold i 100g Appelsin
Vann: 88 g
Kj: 157
Kcal: 37
Protein: 0,9 g
Karbo-hydrat: 7,2 g
Fett: 0,1 g
næringsstoffer: fosfor, jern, kalium og C vitamin

Appelsin skal være frisk og ha en jevn farge uten grønne flekker. Fruktkjøttet skal virke fast uten tegn til bløte flekker.
Appelsin holder seg best i 2 - 4°C men holder seg også fint en uke på fruktfatet.

Ingen kommentarer: