Poteter

Kilde: Frukt.no
Poteten stammer fra Sør-Amerika, hvor den har vært dyrket i flere tusen år. De spanske erobrerne brakte poteten til Europa på 1500-tallet, men først på 1700-tallet ble poteten anerkjent og populær i Europa, hvor det ofte var matmangel om vinteren.
Det dyrkes ca. 300 millioner tonn i året i verden i dag og er med dette en av værdens største matvarer.
Potet har nesten ikke smak, som gjør at den passer som tilbehør til de fleste matretter. Vi bruker potet kokt, stekt, bakt, stuet, i supper og gryteretter, i salater og omeletter.
Næringsinnhold i 100g Poteter
Vann: 77 g
Kj: 333
Kcal: 78
Protein: 1,8 g
Karbo-hydrat: 16,6 g
Fett: 0,1 g
Kj: 333
Kcal: 78
Protein: 1,8 g
Karbo-hydrat: 16,6 g
Fett: 0,1 g
næringsstoffer: kalium, mangan, jern og Vitamin C
Potet skal være hel, tørr, ren og uten sår eller mekaniske skader. Den skal være velformet og det skal ikke være for stort størrelsesavvik i pakningen.
poteten skal helst lagres mørkt og kaldt 4-6 grader.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar