Fersken

Kilder: frukt.no
Fersken kommer fra kina og har vært dyrket der i over 4000 år, den kom til europa ca. 300 f.kr. Fersken er på størrelse med et eple. Skallet er rødgult med et tynt dunete belegg.
Fersken spises naturell, alene som mellommåltid eller som dessert. Frukten passer godt til fruktsalat og som tilbehør til varme retter. Fersken kan brukes til fyll i kaker, eller til kompott.
Næringsinnhold i 100g Fersken
Vann: 89 g
Kj: 167
Kcal: 40
Protein: 1 g
Karbo-hydrat: 7,6 g
Fett: 0,1 g
Vann: 89 g
Kj: 167
Kcal: 40
Protein: 1 g
Karbo-hydrat: 7,6 g
Fett: 0,1 g
Vitaminer: A
Fersken er en meget ømfintlig frukt og får lett skader ved trykk og støt. Pass derfor på at frukten er hel uten sprekker eller mørke flekker. Fersken oppbevares så nært null som murlig, rundt 0 - 2°C
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar