Sitron

Kilder: frukt.no
Sitron er fra gammelt av kjent som krydder- og medisinalvekst. Den kommer opprinnelig fra området sør for Himalaya. Senere ble planten bragt videre til Europa av Columbus og det er nå produksjon av sitron i landene rundt Middelhavet og USA.
Sitronsaft og revet skall brukes til smakssetting i matretter, bakverk, drikker, sorbéer, osv. Sitronbåter eller -skiver kan serveres til svinekjøtt, skalldyr, wienersnitsel og mange fiskeretter. Til fisk kan presset sitron erstatte fete sauser. Sitronskiver brukes i te og som smaksetting i drikkevann.
Næringsinnhold i 100g Sitron
Vann: 90 g
Kj: 78
Kcal: 19
Protein: 0,8 g
Karbo-hydrat: 2,2 g
Fett: 0,3 g
Sitron skal være blank, hel og velformet uten tegn til brune eller bløte flekker.
sitron har lang holdbarhet og lagres best ved 12 - 14°C
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar